Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2014 23:46 - Как Московията открадна историята на Киевска Рус-Украйна.
Автор: budha2 Категория: История   
Прочетен: 5260 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 26.11.2016 23:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image         
Тризъбеца на рода Дуло/знак за Север/                          image 
Трисула знак на Шива. Life Rune е символ на живота, създаване, раждане, прераждане, и подновяване. Тя е символ на Троица/Трите гуни/.                 

СИВА-БОГА(ШИВА). Сабазий-Митра-Варуна-Сйявуш(Сйявушиди)-Кибела-Севук-Зйевус-Зйези                                     image          
Тризъбеца е в употреба като държавен символ и в Дунавска България.
                                                                                                                            
В романа-проучване на V. Belinsky ( Country moksel или мускусни / / Киев: Публикувани от Helena Teligi, 2008 г., 2009 г., в три книги.) се съобщават факти, взети от исторически източници (главно руски), което предполага радикално изопачаване на историята на Руската империя насочена към създаването на историческата митология, че Московията и Киевска Рус имат общи исторически корени, и мускусни имат "наследствено право" в Русия.


Московските измами, да приписват на себе си Княжество Киев и неговите хора, нанесе ужасен удар в украинската нация. Сега проблемът е, че на базата на истински факти се разкриват неверността и неморалността на Московската митология.

Ние смятаме, че основните въпроси на този проблем.

Москва, руските царе по-късно осъзнаха, че без великото минало е невъзможно да се създаде една велика нация, голяма империя. За тази цел е необходимо да се украсяват историческо си минало и дори възложиха на някой друг пъкленото дело. Затова на Москваските царе, като се започне с Иван IV (Грозни) (1533-1584), е възложено да присвоят историята на Киевска Рус, неговото славно минало и да се създаде официална митология на Руската империя.                                                       Времето показа, че руските импршовинисти са правили и и винаги ще правят всичко възможно, за да се постигне пълното унищожаване на Украйна - нейната история, език и култура.                                                                                                 

През вековете, особено с началото на XVI век. се набива в главите на хората, че руската държава и руския народ че произхождат от Великото херцогство Kiev; че Киевска Рус е люлка на трите братски народи - руски, украински и белоруски; Руснаците по закон "starshebratstva" имат право на наследство на Киевска Рус. Този нещастен лъжа все още се радва на Руската историография и обществени фигури на Русия, както и на "петата колона" в Украйна, която включва комунистите, Regionals или бивши регионите във Върховната Рада.

Известно е, че:

- По време на съществуването на държавата на Киевска Рус да мускусни нито едно споменаване. Известно е, че Великото херцогство на Москва, като Улус на Златната орда, е основано от хан Mangu Тимур само в 1277. По това време на Киевска Рус вече е съществувала в продължение на повече от 300 години;

- Няма доказателства за връзката на Киевска Рус финландски етническа група "moksel" и по-късно княжеството Москва с княжествата на земи Киевска Рус "на XVI век. По това време, както и през 988 г., по време на кръщението на Киевска Рус, финландските земни племена "moksel" са живели в полу-дива държава.  
                        image 

Как можем да говорим за "голям брат",  "Биг брадър" който е роден няколко века по-късно от Ruthenians-украинците. Той няма моралното право да го наричаме "голем брат" и да диктува правилата на човешкото съществуване, да налага своята култура, език, мироглед.                                                                                                 

Известно е, че от края на XV век. Руската държава не съществува, там е по-големият брат на "Големите" и руския народ, и е Създал земя - земя/moksel/а по-късно Великото херцогство на Москва, което е било член на Златната орда на Чингиз хан. В края на XIII век до началото на XVIII век. хората по тази земя са били наричани московчани. Москвските историци мълчат по въпроса за тяхната национална принадлежност.

image

Московчани, Великите руснаците - кои са те?

Московчани . През IX-XII век. голямия ръб от Тула, Рязан и Московска област днес, Meria, всички, мокша, CHUD, Mordvinians, Mari и други - ". moksel" всички тези хора, тези племена по-късно става основа на хората, известни като "Велика Русия."

През 1137 тези земи са стигнали до най-малкият син на принца на Киев Мономах - Юрий Dolgoruky, който е бил оставен без княжеска маса в Киевското княжество.

Юрий Долгорукий възцари в земите на Рюрикови "moksel" Заглавие Суздал. Той имал от една жена на местно племе син Андрей, който е кръстен "Bogoliubsky." Роден и израснал в затънтените гори на полу-естествена среда на финландските племена, принц Андрю счупи всички връзки със старите Киевска обичаи.                image  
Юрий Dolgoruky и Андрю Bogolyubskii

През 1169 Андрю Bogolyubskii превзема и разрушава Киев идва като варварин, който не чувства накакво/всяко родство с светилището  - Киев.

За кратък период от време (50-80 години) във всяко финландска селище са засадени Принцът на Рюрикови, роден от майка meryanki, muromchanki, mokshanki ... Така че там, на земята "moksel" Княжество Vladimir, Рязан, Твер и други.

По това време на земята "moksel" започне да прониква отделни мисионери, които да разпространяват християнството. За масово"разпростиране" на славяни Днепър в приземния "moksel", както се твърди от Москвските историци не може да става въпрос. Защо славяните от плодородните земи Naddniprianshchyna минат през непроходими гъсталаци и блата на хиляди километри в неизвестното полудиви пустинята?

Въз основа на християнството на земята "moksel" той започва да се оформя, което в крайна сметка стана руснакът.

Отидете на XII век. на земя "moksel" са живяли само финландски племена. Това се потвърждава и от археологически разкопки Уваров ("meryanie и техния начин на живот на разкопките Бароу", 1872 -. 215 стр). През 7729 изкопаните могили са открити нито славянски погребение.

Антропологични изследвания AP Богданов и FK Vovk, които провеждат изследването на човешки черепи потвърждават различни функции финландски и славянски етнически групи.

През 1237 дойде в Суздал Татар-монголите. Всеки, който се наведе и целуна ботушите си и Khan отне гражданството му, остава жив и здрав, които не се поклониха са  унищожени. Владимир Prince George и Ярослав Всеволод бе послушен на Бату хан. По този начин, земя "moksel" стана част от Златната орда империя Чингис и военната си сила се присъедини към военните сили на империята.
image

Водена от военен отряд земя "moksel" в армията на Бату хан Владимир Prince Yuri Громов. Фактът, че образуването в 1238 на военен екип от финландски племена, които са били използвани в Бату за завоевания в Европа през 1240-1242 година,и е пряко доказателство за установяване на върховенството на Khan в Ростов-Суздал.

За периода на Vsevolodovich военна кампания на Владимир княжество се засаждат по-малък брат Юри - Ярослав Всеволод, който даде на хан Бату осемте му синове Александър Jaroslavich в Amanat (т.е. на заложници). След престой в Ордата в Бату 1238-1252, Александър се обади и видни руски историци като Невски, научили цялата структура и обичаите на Златната орда е Andom (кръвта на брата) син Бату Sartak, се оженил за дъщерята на Бату хан и по-късно се превръща в лоялен служител на Златната орда като княжество главата Володимир е (1252-1263). Той не е участвал в някаква сериозна битка, всички победите на Александър Невски - са жалка лъжа. Княз Александър не може да участва в сблъсъците по река Нева през 1240 и на езерото Пейпус през 1242 г., докато все още е дете.                                                                                                                         Следва да се отбележи, че управителният орган на първенците на Ростов-Суздал е минимална. Бату хан за ръководене на княжеството (Улус), назначен от губернатора - голям baskak и  - специфичен baskaki. Това е суверенен владетел на Златната орда, който се ръководи от законите на Iasi Чингис.

Руските истории са лъжа ,че по-късно първенците в Москва са били независими от Златната орда. Първият владетел на княжеството (Улус) в грамотност хан на име baskak или daruga и първенците бяха разгледани на второ или дори трето място.

Лъжата е фактът, че Москва е основана от Юрий Dolgoruky през 1147 г. Това е един мит, който няма доказателствено потвърждение. Москва като селище е основана през 1272. В Тази година се проведе третото преброяване на Златната орда. През първото преброяване  (1237-1238 п.), и второ (1254-1259 п.) - Москва не се споменава.

Мускусни като княжество, които се появиха през 1277 г. по заповед на монголския хан Тимур Mangu на, и това е обща Улус на Златната орда. Първи стана принц Даниел на Москва (1277-1303) (най-малкият син на Александър, така наречената "Невски"). Тя произхожда от династията на Рюрикови князе на Москва. През 1319 Khan узбекски (както е обяснено в по-горе роман проучването V. Belinsky) назначава своя брат Kulhana специфичен княз на Москва, а от 1328 - Grand Prince на Москва. В руската историческа литература на име като "Калита" Хан узбекски, приел исляма, унищожил почти всички първенци на Рюрикови. През 1319-1328 стр. промяна се състоя в династията на Рюрикови династия Чингис Москва Улус на Златната орда. A 1598 мускусни прекъсна династия вид на Чингис Хан, който започва от княз Иван Калита (Kulhana). Това е около 270-годишна възраст на Москва .  
                                image               Иван Калита                                                                                                             Новата Романова Dynasty през 1613 се освещава по древната традиция и дава клетва за вярност към старата династия на Чингис.

В Москва православна църква през 1613 се превръща в стабилизиращ фактор, който осигурява съхранение за Татар-монголски държавност в мускусна.

Данните показват, че мускусни е пряк наследник на Златната орда на Чингис, и че в действителност, на татарски-монголите са "кръстниците" на държавата Москва. Москва княжество (царство от 1547) не е имал връзки в XVI век. с княжествата на земи Киевска Рус ".                                                                   image  Александър Невски пледира Бату хан, за да пощади руската земя. Colored гравиране на XIX век.                                                                                                       Великите руснаци . Tribe или Великите руския народ, както сега се нарича, се появиха около XV-XVII век. сред muroma финландската племена, най-ВЕС, и т.н. .. Тогава там е неговата история. Няма история на Великата Киев на земята! История на Велики започва с "Zaleschanskoy земя" с мускусна, които никога не са били Rus. Който дойде на тази земя Татар-монголите, са допринесли значително за формирането на "Велики." Great-психологията е оказало влияние заеми монголски завоевател инстинкт, деспот, чиято основна цел - световно господство.

По този начин, в XVI век. формира тип човек-завоевател, ужасно в своето невежество, гняв и жестокост. Тези хора не се нуждаят от европейска култура и писане, тя не включва такива категории като морал, честност, срам, истина, достойнство, историческа памет и др .. Голяма част от монголите през XIII-XVI век. слива с Великите руснаците от тях да започне потеклото им повече от 25% от това на Русия "благородство" . Тук са някои от имената на татарите, които са донесли слава на империята: Arakcheev, Бунин, Грибоедов, Державин Достоевски Куприн, Плеханов, Салтиков-Шчедрин, Тургенев, Sheremet"ev Chaadayev и много други.

За да се даде историята на Киевска Рус и се увековечи тази кражба, Великите руснаци трябваше да потискат украинския народ, за да го закара в робство, за да лиши своя собствена история, да гладува до смърт, и т.н.

Украинците, които се появиха като нация през XI-XII век., А вероятно и по-рано, обявени за "малките руснаци" и са започнали да се представи този нова версия на света. За най-малкото отклонение от тази версия, хората са били екзекутирани, унищожавани, заточвани в ГУЛАГ. Съветския период е особено жесток. През това време, Украйна е загубила повече от 25 милиона от своите синове и дъщери, които са загинали по време на войните в интерес на Русия, по време на колективизацията, препратките и подземията.

Така че "голям брат", "Голям руски" принудени да живеят "по-малкия брат", "Малки руснаци" в жестоки "ръцете на любовта."

СЪЗДАВАНЕ историческа митология на руската държава

Дори по време на царуването на Василий III (1505-1533) в Московската замислена идеята за величие, които направиха от представителя на Московския православен монах Filofei: "Два Рима са паднали, но на третия трибуните, а четвъртият не се е". Оттогава, руски роди идеята за всемогъщество и "Божиите избрани хора" и че "Москва -. Третия Рим и последният" Тези мисли бяха раздадени и одобрени в мускусна. Колко кръв е пролята московските князе, а по-късно - в името на царете на тази идея-заблуда.

По време на царуването на Иван IV (Грозни) твърди, мускусни наследство не само на Киевска Рус и Византия и засилени. Така, според легендата, Monomakh, твърди дари Киевска княз Владимир Мономах дядо му - Basileus Константин IX, е символ на предаването на властта на Византия Киевска Рус. Като се има предвид, че първият принц на Суздал е шестият син на Владимир Мономах Юрий Dolgoruky, наличието на мускусни тази шапка е "доказателство" за правата на наследяване на московските управници не само за трона на Киев, но също така и върху наследството на бившата византийска империя. След това се съставя фалшиво свидетелство Владимир Мономах върху прехвърлянето на "наследствени права" син Monomakh на Юрий Dolgoruky, завоевателят на така наречената "Zaleschanskoy" земя. Всичко беше измислица. В действителност, Monomakh беше Бухара злато превара, че Хан узбекски представи Иван Калита (1319-1340), който е пригоден за тази шапчица си възвеличаване. (Logvin Yu "Mare, Калита и шапчица" Monomakh "/ / Time -. Киев, 1997 г., 27 март).

image
Така нареченият Cap на Мономах

Иван IV (Грозни) за първи път през 1547 е бил женен в църквата с титлата цар на Москва като "имитатор" на гръцките и римските императори. От 37 подписи запечатани в писмо, изпратено от Константинопол в Москва, 35  са фалшиви. Така че Иван Грозни е "наследник на византийските императори." Така легализира лъжа.


image                    Иван Грозни

Mасивно правителствено фалшифициране на историята на своя народ започна с Петър I. Той е първият в 1701 издал изтегляне от завладените народи на всички писмени паметници с национално значение: Хрониките, хронографи, хрониките на древните исторически записи, църковни документи, архиви и др .. Особено Що се отнася до Украйна-Рус.

През 1716, Питър I «прави копие на" така наречената Koenigsberg хроника, където бе показан на "обединението" на древните хроники на Киев и Москва началства и оправдани от единството на славянските и финландска земя. Въпреки това, достъпът до "копие" -falshivke като към най-оригиналните е затворен.

image
           Фьоргер Peter

Тази фалшификация  става основа за по-нататъшни измами -. Писане тонове N. "All-руските хроники", което е оправдано от правото на мускусни на наследственост на Киевска Рус. Въз основа на измама 22ри октомври 1721 мускусни се обявява за Руска империя, а московския за руски език. Така че е бил откраднат от законните наследници на Киевска Рус - украински исторически името Рус.

Peter, доведе от Европа, с голям брой експерти, включително професионалните историци, които в писмен вид  да фалшифицират историята на руската държава.

За да направите това, всеки чужденец като държавен служител, и даде клетва за неразгласяване на държавни тайни и никога обеща да напусне мускусна. Възниква въпросът, какво би могло да бъде на държавни тайни по време на "лечение на руската история" от древни времена? Във всяка цивилизована европейска страна, след 30-50 се разсекретяват архиви. Руската империя изпитва много страх от истината за миналото си. Даровете страхувайте!

След Петър I, който се обърна на мускусни в руската държава, елита на мускусни започнах да мисля за необходимостта от последователна история на собствената си държава. За този въпрос внимателно пое императрица Екатерина II (1762-1796), не отхвърли идеята, че в кралското семейство, той може да бъде сред редиците на благородниците Татар-монголски. Екатерина II, Европейска-образован човек, запознаване с архивни първични източници, имайте предвид, че цялата история на държавата се основава на вербална епична митология и не разполага с доказателства.

image
Catherine II продължава фалшификация

Ето защо, Екатерина II издава указ на 4 декември 1783 създава "Комисия за подготовка на бележките на древната руска история под ръководството и надзора на граф Шувалов AP, състоящ се от 10 изтъкнати историци. Основната цел на която бе дадена на Комисията, е, писане на нови хроники и други измами, за да оправдае "законността" на присвояване мускусни историческо наследство на Киевска Рус и създаването на историческа митология на руската държава. Комисията е работила в продължение на 10 години. През 1792 г., "Story Катрин" беше освободен. Работата на Комисията се извършва в следните направления:

- Съберете всички писмени документи (аналите, архиви и т.н.). Тази работа вече е направено в част от Петър I. Събирането на материали се извършва не само от собствената си страна, но и от други страни - Полша, Турция и др ..;

- Проучване, фалшификация, пренаписване и унищожаване на исторически материали. Така бяха пренаписани аналите: "Lay", "Приказка за отминали години", "Laurentian хроника" и много други. Някои хроники съответстваха на няколко пъти, а оригиналите са били унищожени или е бил класифициран.

Така че, са класифицирани "скитска история" AI Lyzlov, публикувана през 1776 г. и 1787 .., "История на Русия от древни времена" VNTatischev, публикувана 1747. В "скит историята" AI Lyzlov показва, че жителите на мускусни - отделна обособени отличителни хора, няма нищо общо с Русия (MSK), Литва, поляци и т.н.;.

- Писане на новите "All-руски трезорите", които са написани на XVIII век, и се сервира, така че те XI, XIII, XIV век.. Всички тези трезори проповядвали "велико-руската идея." Това в момент, когато Киевската земя населявана от славянски племена (изчистване drevlyans северняците и др.)., Които са били вече християни то в "Zaleschanskih" земи са живели финландски племена (Муром Meria, всички, мокша, и т.н. ..). Кои са били в полу-дива държава, и тези племена са нямали нищо общо с историята до XVI век.;

- За да се обоснове единството на Киевска Рус и финландските племена са написани хиляди различни кодове. Всички тези сводове и хроники, както е посочено в роман-проучването V. Belinsky, е само в пренаписана форма, и никой не е оригинален !!

Всичко това сочи към невероятния мащаб на безсрамие и арогантност и баластра в създаването на историята на Русия.

Ние не можем да живеем в лъжа!

Това е време, за украински историци напишат истинската история на Украйна, която ще бъде не на базата на фалшифицирани хроники на Екатерина II и пренаписаните в XVIII век, "всички-руските хроники" и историческите факти, изложени в документите, особено в страни като Полша, Турция , Гърция, Иран и др ..

Хората трябва да знаят истината.


            image                                                                     
uainfo.org/blognews/398664-kak-moskoviya-ukrala-istoriyu-kievskoy-rusi-ukrainy-doklad-doktora-istoricheskih-nauk.html             



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685468
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031